110731 - Sista söndagen i juli

Jag har inte orkat ta mig ur sänge än, trots att jag ätit frukost. Känns verkligen i hela kroppen att det är söndag, dock ej bakissöndag. Vilket är skönt. Jag serverade på min kusins fest i fredags kväll och igår jobbade jag 8h. Så ja, jag var rätt trött när jag kom hem, det blev filmen Burlesque och sen knoppade jag in tidigt. Det är sista dagen i juli, och sista söndagen. Om 22 dagar börjar skolan igen. Fram tills dess har jag fullbokat. På sätt och vis skönt. Nu ska jag mumsa i mig lite cheesecake och sen sola en stund.

110726 - Livet i Söderköping

Idag har vi besökt Stegeborgs borgsruin i Stegeborg. Oväntat va? Det var kvalmigt ute så det blev lite svettigt. Sen begav vi oss till ST Annas skärgård och käkade den mest fantastiska lunchen på Moons restaurang. Vidare sedan till Smultronstället vid Göta kanal för att äta glass. Resten av dagen har jag myst med småtjejerna. Mysigt! Imorgon väntas nya äventyr.

110725 - Livet i en Volvo 240

Tjenare mannen, läget?!
Vi har nyss lämnat Gränna. Är man påväg norrut åt detta hållet får man ju självklart svänga inom Sveriges metropol(?) och köpa polkagrisar. Vi har lyckats byta chaufför två gånger och bil en gång. Vår egen, satans dumme, Volvo S80 la av i morse. Eller nä, det gjorde den inte. Men något med bromsarna, gasen, avgasreningsystemblablabla fungerade inte. Så far och jag fick motvilligt åka in och lämna bilen på verkstaden, hoppa på bussen, bråka med Skånetrafiken, få pengar tillbaka av Skånetrafiken, gå från Värnhemstorget till farmor och farfar, just för att hämta deras bil. En Volvo 240 från 1985. Det känns måttligt pinsamt, ja. Men vad gör man inte för att få följa med på semester och hälsa på kusinen igen, som det lär ta ett år till innan man träffar nästa gång. Sorgligt nog. Dock går Bettan(bilen) (varför ska förresten bilar alltid döpas till sådana där fjolliga namn för?!) som en pärla. Far har lyckats få upp henne i hela 140 km/h. Det är totalt oväntat!!
Nu har vi drygt en timme kvar av bilresan, innan vi är framme. Och tills dess ska vi ha bytt chaufför då också. JAG SKA KÖRA. Coolt liksom. Ingen big deal liksom. Gjorde det innan också liksom. Liksom, liksom, liksom. Gaaaah. Jag vill av denna bilen snart. Well. Uppdatering kommer väl senare, I guess.